Dansk Erhverv DIGITAL  nr. 2/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 2 | marts 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Dansk førsteplads i Counter-Strike er sikret, men vores digitale førerposition er truet

 

I

Natten til mandag triumferede det det danske e-sportshold Astralis med endnu en sejr i ”Counter-Strike: Global Offensive”, som holdet er verdensmestre i. Det skete i ”Intel Extreme Masters”- turneringen i den polske by Katowice. Med et fremmøde på 10.000 tilskuere og en præmiesum på omkring $ 100.000 understreges det endnu engang, at e-sport går fra det nørdede og hobbyprægede, til en professionel sport med bredere appel. Vi kortlagde det i en analyse sidste år. Stort tillykke til Astralis!

I sidste uge markerede Danmark sig også på en anden hitliste, da vi igen indtog en 1. plads på EU’s årlige ”Digital Economy and Society Index”. Det er flot, især med tanke på, hvor hurtigt mange andre lande rykker med digital udvikling i disse år. Men vi står en massiv udfordring, som kan udhule styrkerne: Vi hører ofte fra vores medlemmer, at de ikke kan skaffe de nødvendige it-specialister. Erhvervsstyrelsen vurderer at Danmark allerede i 2030 vil mangle 19.000 it-specialister.

Det kalder på politisk handling. For udfordringen berører ikke kun den enkelte virksomhed, men udfordrer hele vores samfund, som i stigende grad er digitalt. Vi er nødt til at se på, hvordan vi klæder Danmark på til fremtiden.

Dansk Erhverv tager fat, med en omfattende analyse der zoomer ind på problemet, og giver politiske anbefalinger. Vi præsenterer det på en stor konference på Børsen 6. april, hvor du blandt andet kan møde uddannelses-og forskningsminister Søren Pind. Alle virksomheder er digitale virksomheder, og udfordringen med it-specialisterne skal være en politisk topprioritet i årene frem: Hvordan gør vi Danmark klar til at sige "OK Computer"?

Janus Sandsgaard
Fagchef for IT og digitalisering, Dansk Erhverv

Dansk Erhverv kortlægger den digitale virkelighed

Digitaliseringen forandrer måden, vi lever, arbejder, kommunikerer og handler på. En ny rapport fra Dansk Erhverv samler en række aspekter af den nye digitale virkelighed.
Læs mere om rapporten og dens resultater


Dansk Erhverv opfordrer energiselskaberne til at åbne deres fibernet

En række danske energiselskaber har siden 2005 udbygget et fibernet i store dele af landet. Det har givet mange danskere en kærkommen mulighed for at få hurtige bredbåndsforbindelser. Men nu er tiden inde til at de åbner nettet, mod betaling selvfølgelig, så kunderne kan vælge mellem forskellige produkter og tjenester hos forskellige udbydere. Det kan de på andre bredbåndsnet, hvor konkurrencen har bidraget til at skabe konkurrence og fremme udvikling og innovation.
Læs debatindlæg af Poul Noer og Mette Lundberg


Dansker i spidsen for Digital Europe

Danske Cecilia Bonefeld-Dahl bliver ny generalsekretær for Digital Europe, der repræsenterer it-brancheorganisationerne i Europa. Cecilia Bonefeld-Dahl er i dag formand for IT-Branchen i Danmark, som er tæt samarbejdspartner med Dansk Erhverv og holder til på Børsen. Stort tillykke fra Dansk Erhverv.
Læs mere


Danske virksomheder tørster efter IT-kompetencer

Halvdelen af de danske virksomheder, der i 2015 forsøgte at rekruttere it-specialister, havde problemer med at finde de efterspurgte folk. Og tallet er stigende. Det er et tegn på en kritisk flaskehals, der truer fremtidens vækst og arbejdspladser. Det viser en ny rapport fra Danmarks Statistik.
Læs mere


Arrangementer

"Harnessing the Power of the CLOUD - Opportunites and Challenges in a Globalised World" - 22/3 på Hilton Copenhagen
Læs mere og tilmeld dig her

Fremtidens Retail - 31/3 på Børsen

Læs mere og tilmeld dig her


"O.K. COMPUTER" - 6/4 på Børsen

Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhvervs Årsdag - 9/5 i Øksnehallen

Læs mere og tilmeld dig her