Dansk Erhverv DIGITAL  nr. 3/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 3 | april 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Påskeæg i sommerhus, droner over Børsen og digital festival i Aarhus

 

I

Snart rammer påsken. Familien tager i oldemors sommerhus, og lammet kommer i ovnen. Ungerne fravristes iPad’en, og tvinges til at trille æg. De friske tager måske en kølig dukkert og en skarp til kaffen. I afdelingen for nye traditioner ser jeg frem til Internet Week Denmark, som på få år har etableret sig som en slags ”folkemødet for digitale teknologier”. Her kommer alt og alle inden for droner, digital dannelse, it-sikkerhed og meget mere. Det er også her årets Internet Pioneer Award hædrer dem gør en forskel – og du kan stadig nå at indstille din kandidat. Sammen med Succes Online sætter Dansk Erhverv spot på, hvordan man sætter turbo på sin B2B-handel. Det foregår i Aarhus 19.-23. april 2017, og det bliver en fest.

Danmark fik forleden en brancheforening for droner, stifte af UAS Danmark og Dansk Erhverv. DroneDanmark skal sikre de rette rammer for at Danmark kan udnytte de mange spændende og værdiskabende muligheder i drone-teknologien. EU-kommissionen vurderer at droneteknologien kan skabe op mod 150.000 nye job i EU, og i Danmark kan vi tage vores bid af kagen, når vi vel at mærke sikrer at lovgivningen er på plads og virksomhederne klar.

It-sikkerhed er vigtigt som aldrig før. Forleden var der konference om emnet på Christiansborg, arrangeret af to eks-justitsministre, der erkender at have underprioriteret it-kriminalitet, mens de var ministre. Dansk Erhverv var blandt talerne og kom med forslag til at styrke it-sikkerheden i Danmark. Vi mener blandt andet, at offentlige myndigheder kan idømmes bøder på lige fod med virksomheder, når EU's nye regler om persondata rammer i maj 2018. Og skal vi have et mere proaktivt Datatilsyn, der kan vejlede virksomhederne i øjenhøjde. Også det bliver et tema under Internet Week Denmark.


God påske
Og vi ses til Internet Week i Aarhus

Janus Sandsgaard
Digitaliseringschef, Dansk Erhverv

Kick-off møde i nyt digitaliseringsnetværk for B2B virksomheder

Dansk Erhverv lancerer et nyt digitaliseringsnetværk for handelsvirksomheder. Netværket vil danne rammerne for at B2B’ere kan mødes og diskutere den digitale omstilling i praksis - alt fra intelligent udnyttelse af data og kunstig intelligens, over digitale kompetencer og automatisering, til brug af robotteknologi på lager og i logistik.
Læs mere og tilmeld dig netværket her


IT-Branchens manifest "Danmark som Digital Samfundsmodel"

Under IT-Branchens årsmøde arbejdede over 200 topledere fra IT-Branchen og #CPHFTW et digital manifest, der definerer fire hovedområder, hvor Danmark som nation bør gå forrest. Dansk Erhverv bakker op.
Læs manifestet her


Nominer din kandidat til årets "Internet Pioneer Award"

Onsdag den 19. april 2017 uddeles årets "Internet Pioneer Award" i tre kategorier. Alle kan nominere kandidater, som hyldes under Internet Week Denmark, hvor Dansk Erhverv er partner.
Læs mere og nominer din kandidat her


Kampen mod digitalt bøvl

Sammen med FSR – danske revisorer kører Dansk Erhverv en kampagne om digital knas mellem virksomheder og den offentlige sektor. Det har resulteret i en stribe gode forslag fra virksomheder, som vi nu løfter ind til regeringen.
Læs mere her

Er DK klar til at sige "O.K. Computer"?

Der var gang i debatten og rock-referencerne, da Dansk Erhverv i sidste uge slog dørene op til debat om hvordan vi klæder Danmark på til den digitale fremtid.
Læs mere herArrangementer

Succes Online: Kick-off session ”Bliv bedst på nettet B2B”
Aarhus 21. april
København 27. april

Kom i førertrøjen med digital transformation i selskab med nogle af de skarpeste talere inden for kunstig intelligens, avancerede analyser og Internet of Things. Agendaen er sat til SQL Nexus 2017.
SQLNexus Conference 1. -3. Maj 2017

Dansk Erhverv inviterer til Årsdag tirsdag d. 9. maj i Øksnehallen, hvor vi stiller skarpt på iværksætteri og innovation.
Dansk Erhverv Årsdag 2017 - 9. maj 2017

Kom til kick-off møde i Dansk Erhvervs helt nye digitaliseringsnetværk for B2B virksomheder og grib en oplagt mulighed for at hente inspiration til jeres egen digitale omstilling.
Kick-off møde i B2B-digitaliseringsnetværk - 17. maj 2017