Dansk Erhverv DIGITAL  nr. 4/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 4 | april 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

130 forslag til at gøre Danmark til en digital vindernation

 

I

I går offentliggjorde regeringen sin Redegørelse for vækst og konkurrenceevne. Redegørelsen viser blandt andet, at de mest digitale virksomheder er de mest produktive, og Erhvervsminister Brian Mikkelsen understreger behovet for et skarpt digitalt fokus i danske virksomheder.

Samtidig lancerede Dansk Erhverv Danmark Digitalt med 130 konkrete politiske forslag, der netop skal gøre Danmark til en digital vindernation.

Vi foreslår at afsætte 50 milliarder kroner til en digitaliseringspulje, der over de kommende fem år skal give et digitalt løft af alt fra uddannelse og den offentlige sektor, over skatter og afgifter til infrastruktur, e-handel, eksport og meget mere.
De vigtigste overordnede anbefalinger:

  • Læg en samlet plan for digitalisering af Danmark, og afsæt 50 mia. kr. over de kommende fem år til en digitaliseringspulje. Det er 10 mia. kr. om året, eller hvad der svarer til lige knap 2 pct. af det samlede offentlige forbrug.

  • Styrk de digitale kompetencer på tværs af uddannelsessystemet – fra folkeskolen, hvor der oprettes et selvstændigt kreativt it-fag, til erhvervsuddannelser og universiteter til voksen- og efteruddannelsessystemet.

  • Ban vejen for flere investeringer i it gennem et simplere skattesystem.

  • Styrk den digitale infrastruktur. Vi skal prioritere udrulning af bredbånd, tingenes internet og Smart Cities mindst lige så højt som nye motorveje og broprojekter.

  • Gør lovgivningen digitaliseringsparat (mindre detailregulering, bedre muligheder for digital sagsbehandling) og teknologineutral.

  • Udnyt mulighederne i (big) data og sæt data fri på markedet og på tværs af myndighedsskel.

  • Øg indsatsen for at styrke it-sikkerheden gennem investeringer og øget folkeoplysning.

Danmark Digitalt udbygges løbende med nyheder, analyser og annoncering af arrangementer, der skal være med til at gøre danske virksomheder skarpere på de digitale muligheder.

Janus Sandsgaard
Digitaliseringschef, Dansk Erhverv

Mette Feifer
Markedsdirektør for Oplevelse og Velfærd, Dansk ErhvervArrangementer

Dansk Erhverv inviterer til Årsdag tirsdag d. 9. maj i Øksnehallen, hvor vi stiller skarpt på iværksætteri og innovation.
Dansk Erhverv Årsdag 2017 - 9. maj 2017

Kom i førertrøjen med digital transformation i selskab med nogle af de skarpeste talere inden for kunstig intelligens, avancerede analyser og Internet of Things. Agendaen er sat til SQL Nexus 2017.
SQLNexus Conference 1. -3. Maj 2017

Kom til kick-off møde i Dansk Erhvervs helt nye digitaliseringsnetværk for B2B virksomheder og grib en oplagt mulighed for at hente inspiration til jeres egen digitale omstilling.
Kick-off møde i B2B-digitaliseringsnetværk - 17. maj 2017