Dansk Erhverv DIGITAL  nr. 7/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 7 | september 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Efterår i digitaliseringens tegn

 

I Bruxelles står efteråret i digitaliseringens tegn. EU-Kommissionen har fremlagt en række forslag, der bl.a. skal øge cybersikkerheden og mindske dataprotektionismen i EU. Og i Rådet arbejder medlemslandene på at skabe fremtidens rammer for udrulning af teleinfrastruktur og hurtigt bredbånd i hele EU. Alle tiltag vil få stor betydning for danske virksomheder og borgere i de kommende år.

Cybersikkerheden får et løft med et nyt EU-agentur for cybersikkerhed, der skal koordinere indsatsen mellem EU-landene og med NATO, og ved at uddanne borgere og virksomheder i cyberhygiejne, dvs. sikker brug af nettet og IoT. Desuden skal en frivillig certificerings- og mærkningsordning bidrage til at gøre IoT-produkter mere sikre.

Dansk Erhverv støtter disse initiativer, selv om der stadig er udfordringer. Vi støtter fx, at den foreslåede certificerings- og mærkningsordning bliver frivillig. En obligatorisk ordning ville kun give forbrugerne en falsk trykhed. Cyberkriminelle kan udvikle deres metoder hurtigere, end blækket på et sikkerhedsmærke tørrer.

Dansk Erhvervs udsendte medarbejder fik armene helt op, da Kommissionen d. 13. september fremsatte sit forslag om at sikre fri bevægelighed for ikke-persondata i EU. Forslaget lover godt for den fortsatte udvikling af Danmark som en international hub for datacentre. Det skal nemlig sikre, at fx datacentre i Danmark kan servicere brugere og kunder uden for Danmarks grænser. Dansk Erhverv har arbejdet for forslaget i over to år og opfordrer regeringen til at fortsætte dens fantastiske arbejde for sagen.

Endelig forventer vi, at det estiske formandskab i efteråret opnår enighed til et mandat for en ny teleregulering – det såkaldte kodeks for elektroniske kommunikation. Det skal ajourføre fire eksisterende direktiver og give bedre mulighed for at investere i ultrahurtigt bredbånd og skabe konkurrence. Af særlig interesse for Danmark er der lagt op til at styrke de nationale myndigheders mulighed for at håndtere de konkurrencemæssige udfordringer, der er opstået i forbindelse med udbygningen af lokale eller regionale fibernet. Det støtter vi i Dansk Erhverv.

Poul Noer, chefkonsulent,
udstationeret i Dansk Erhverv, Bruxelles


 

#Persondatabussen ruller rundt i landet

  Dansk Erhverv sender #persondatabussen rundt i hele landet for at fortælle om den nye persondataforordning fra EU. Bussen kommer til Aabenraa den 30. oktober, Esbjerg den 30. oktober, Aarhus den 31. oktober, Odense den 31. oktober og slutter i København den 10. november.
Læs mere om #persondatabussen her

EU skruer op for it-sikkerheden

 

Nyt EU-agentur for it-sikkerhed, stærkere koordinering mellem landene og fokus på kompetencer. I skyggen af de seneste globale angreb på internettet, falder EU-Kommissionens udspil på et tørt sted.
Læs mere her


Forskerne er enige: It skal på skoleskemaet

To forskere, der har fulgt Coding Class i et år konkluderer, at det er vigtigt, at teknologiforståelse, computational thinking og informatik bliver obligatorisk for alle elever i folkeskolen, skriver IT-Branchen.
Læs mere her


Danmark vinder på fri bevægelighed for data

EU-Kommissionens spritnye forslag om at forhindre national dataprotektionisme er et scoop for Danmark. Det giver techvirksomheder mulighed for at placere datacentre, hvor det giver bedst mening, og med bl.a. grøn og sikker energiforsyning står Danmark til at blive en af de store vindere. Nu mangler vi bare at få styr på energiafgifterne, så datacentrene kan komme af med deres overskudsvarme til fx fjernvarmesystemet.
Læs forslaget her


Tele2017

 

Kom med når vi slår dørene op til Børsen til Tele2017 konferencen, hvor vi sætter fokus på udviklingen i teknologierne og de aktuelle telepolitiske emner. Tele2017 sætter fokus på udviklingen i både de kabelbaserede og de trådløse bredbåndsløsninger, når eksperter giver deres bud på fordele og ulemper ved de forskellige teknologiske løsninger.
Læs mere og tilmeld dig her


Rådgiverdagen 2017


Deltag i Rådgiverdagen 2017 der stiller skarpt på nye tendenser, udfordringer og forretningsmodeller for privat rådgivning og ser på, hvilken værdi privat rådgivning skaber for både offentlige og private indkøbere.
Læs mere og tilmeld dig her


CX Day

Et menneske i Danmark har i gennemsnit 700-800 kundeoplevelser om dagen, så der skal noget helt særligt til for at skille sig ud. På customer experience dagen (CX Day) får du inspiration til øjeblikkelige forbedringer, viden om best practice og next practice, samt konkrete værktøjer til design af gode kundeoplevelser og databaseret historiefortælling..
Læs mere og tilmeld dig her