Erhvervsjura nr. 4/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 4, juni 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Udløbet forhandleraftale var ikke gældende, på trods af fortsat samhandel

To virksomheder indgik en aftale om eneforhandling af et produkt. Aftalen var gældende i fem år og udløb automatisk derefter. Retten fandt ikke, at eneforhandleraftalen fortsat var gældende efter kontraktens udløb, på trods af, at samarbejdet fortsatte.
Læs mere


Virksomhedens reelle ejere skal nu registreres

Som led i at bekæmpe hvidvask skal virksomheder fra den 23.maj 2017 registrere oplysninger om den eller de personer, som er virksomhedens reelle ejere samt oplysning om, hvori det reelle ejerskab består.
Læs mere


Så er Justitsministeriets betænkning om persondataforordningen udkommet

Betænkningen beskriver, hvordan nye regler fra EU om databeskyttelse kommer til at påvirke dansk lovgivning. Regeringen vil til efteråret fremsætte et forslag til en ny persondatalov på baggrund af betænkningen.
Læs mere


Sådan beregner du renter og gebyrer

Hvornår må du beregne renter fra, og hvilke rentesatser og gebyrer må du opkræve i et aftaleforhold med henholdsvis en forbruger og en erhvervsdrivende?
Læs mere om reglerne her


Bliver du beskattet af Officepakken på dit it-udstyr?

Dansk Erhverv Kort Nyt

Skatterådet har i et bindende svar taget stilling til den skattemæssige behandling af medarbejderes installering af Officepakken på flere typer af IT-udstyr.
Læs mere


Selvstændig - og brug for hjælp til selvangivelsen?

Fristen for indberetning af selvangivelsen er den 2. juli.
Få info og se SKATs hjælpevideoer her


Dansk Erhverv tilbyder nu juridisk rådgivning på fødevareområdet

Dansk Erhverv har fra 1. maj udvidet ydelsespaletten til også at omfatte en fødevarekonsulent, så medlemmer af Dansk Erhverv gratis kan få juridisk rådgivning og sparring på fødevareområdet.
Læs mere


Hør Dansk Erhverv Podcast

Dansk Erhverv udgiver podcasts, hvor vi sætter fokus på forskellige aspekter af offentlig-privat samarbejde. Få tips og tricks til, hvordan I som virksomhed kan få gavn af offentlig-privat samarbejde i jeres hverdag.
Hør Dansk Erhverv Podcast her


Dansk Erhverv Kort Nyt

 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Nye regler for registrering af erhvervsejendomme
Dansk Erhverv inviterer i samarbejde med SKAT til et formiddagsmøde om de nye regler for registrering af anvendelsen af erhvervsejendomme i BBR.
København 19/6

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Opråb til de sidste: Kom nu i gang med persondataforordningen!
Deltagerne får en generel indføring i persondataretten og den nye forordning. Endvidere gennemgås Dansk Erhvervs databehandleraftale, der udleveres på mødet, og der gives mulighed for erfaringsudveksling blandt deltagerne.
Aalborg 26/6
Århus 26/6
Herning 27/6

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Ny markedsføringslov
På dette kursus gennemgås den nye markedsføringslov, der trådte i kraft 1. juli. Kurset henvender sig til brugere/praktikere af loven fx ansatte i virksomhedens markedsføringsafdeling, reklame- og markedsføringsbureauer, in-house jurister.
Århus 12/9
Vejle 12/9
København 14/9

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Har du de rigtige eksportdokumenter?
Dansk Erhvervs kursus om certifikater og ATA Carneter sikrer, at du har de rigtige dokumenter, når dit marked er uden for Danmark.
Aalborg 13/6
Odense 2/10

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN