Miljønyt nr. 7/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 7 | september 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Mindre affald sendes til forbrænding – mere genanvendes

Affaldsmængden til forbrænding er i alt faldet med 11 pct. siden 2011. Mere og mere affald bliver genanvendt – både hos virksomhederne og i de private husholdninger.
Læs mere


Danmark skal være biodynamisk vækstcenter

Miljø- og Fødevareministeriet fornyr Det Nationale Bioøkonomipanel, der skal give indspil til regeringen om, hvordan bioøkonomi kan styrke vækst og beskæftigelse – og gavne miljøet.
Læs mere


Flere penge til mindre miljø- og sundhedsbelastende hverdagsgifte

Sælger du produkter som desinfektion, rengøringsmidler og andre produkter med biocider, er der godt nyt. Du kan igen i år søge tilskud og ansøge om godkendelse af biocidprodukter, der mindre skadelige for miljøet og menneskers sundhed.
Læs mere


Flere og flere detailhandlere dropper plastikposerne

Flere og flere detailhandlere dropper plastikposerne til fordel for bæreposer af andre materialer. Dansk Erhverv opfordrer til et mere nuanceret syn på uddeling og brug af plastikposen.
Læs mere


Gourmet og grønne ambitioner på Kurhotel Skodsborg

Kan luksus og klimabevidsthed gå hånd i hånd? Det mener Kurhotel Skodsborg, der med sine over 100 år i branchen har et solidt brand at leve op til, når det gælder velvære.
Læs mere

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
27. september – næste møde i Miljø- og Ressourcenetværket
Vi afholder det næste møde i Miljø- og Ressourcenetværket d. 27. september. Departementschef i Energi- Forsynings- og Klimaministeriet, Thomas Egebo, deltager og giver status på klimaområdet, Danmarks position i klimaindsatsen og perspektiverne for den fremtidige energipolitik i lyset af vores internationale forpligtelser, Energikommissionens rapport samt regeringens planer for grøn omstilling.

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Vi sender den cirkulære økonomis millioner til udlandet
Vi taber til lande med bedre rammevilkår i den cirkulære økonomi. Som de danske affaldsregler er i dag, må butikker kun tage egne produkter tilbage, og kravene er så kryptiske, at de skræmmer de fleste fra at forsøge.
Læs debatindlægget i Altinget

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Deltag i Kemiens Dag 2017
Kemiens Dag er en årlig dag, hvor folk, der arbejder med eller interesserer sig for kemikalier, kan mødes for at debattere og styrke samarbejdet om aktuelle kemikaliespørgsmål.
Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Rundt om EU's tømmerforordning - undgå handel med illegalt træ
Kom og bliv klogere på, hvad tømmerforordningen kræver af din virksomhed, og hvad du kan gøre for at mindske risikoen for at handle med ulovligt træ.
Læs mere og tilmeld dig her

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN