Sundhed og Velfærd nr. 7/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 7 | september 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Forebyggelse af konkurser - positivt udspil fra regeringen

 

Bedre information til borgerne, fokus på retvisende afregningspriser og krav til kommunale beredskabsplaner. Dansk Erhverv ser positivt på regeringens oplæg til initiativer, der skal forebygge konkurser i ældreplejen.

Regeringens pressemeddelse

Dansk Erhvervs udmelding (Ritzau)

Dansk Erhverv på høring i Folketingets Sundheds- og ældreudvalg den 29. august (video)


Godt regeringsudspil om lige konkurrence

 

Klarere regler, fair priser og uafhængig klageinstans. Dansk Erhverv er glade for regeringsudspil om fair og lige konkurrence, som også får betydning for mindre velfærds- og sundhedsvirksomheder samt civilsamfundet.

Her kan du læse regeringsudspillet


Sundhedsrevolutionen er på vej, og vi skal være klar 

 

Forestil dig, at næste gang du skal til lægen, så griber du ikke telefonen og ringer og bestiller tid. Nej, du finder en lille håndholdt dingenot frem, og den fortæller dig, hvad du fejler.

Læs mere


EVENT: Medlemsmøde om de økonomiske rammer for civilsamfundet

 

Er rammerne og vilkår for civilsamfundet gode nok. Midt i debat om momsudligning, ny civilsamfundsstrategi og puljeadministration inviterer Dansk Erhverv til medlemsmøde på Børsen. Sæt kryds i kalenderen den 2. oktober fra kl. 13.30 til 15.30.

Læs mere og tilmeld dig her


Ny rapport - manglende prisgennemsigtighed medfører ulige konkurrence

 

Revisionsfirmaet BDO fastslår i rapport til regeringen, at kommunerne ikke opgør egne priser ensartet, og dermed afregningspriserne til de private leverandører, i over halvdelen af landets kommuner.

Rapporten fra BDO kan læses her

Omtale af konsekvenser for OPS på ældreområdet beskrives i økonomisk ugebrev for den offentlige sektorFORSK2025

 

Hvad er morgendagens opfindelse? Forskning i personlig medicin, et borgernært og teknologiunderstøttet sundhedsvæsen, fysisk og mental sundhed samt globale sundhedstrusler er nogle af de temaer, der er udpeget som pejlemærker for udmøntningen af de strategiske forskningsmidler i regeringens FORSK2025 katalog. Dansk Erhverv har bidraget til arbejdet og processen hen mod udvælgelsen og kvalificering af temaerne.

Læs mere


Forskningsfradrag kan gavne danske patienter

 

Når danske life science-virksomheder investerer i forskning, så handler det i sidste ende om at udvikle nye innovative behandlingsmuligheder, der kan gavne danskernes sundhed.

Læs mere