DE Turisme nr. 2/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det online her!

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 2, februar 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

37 forslag skal lette den administrative byrde i turismeerhvervet

 

Arbejdsgruppen om turisme i Virksomhedsforum, som Dansk Erhverv  har været en del af, har fremlagt 37 forslag om at lette den administrative byrde i turismeerhvervet. Samtlige forslag blev godkendt og skal nu behandles politisk i de relevante ministerier.
Du kan læse de 37 forslag her


Hvad skal du betale for offentlig visning af tv, film og musik?

 

Dansk Erhverv har netop udgivet vejledningen ”Gode råd om offentlig visning af tv, film og musik”. Formålet med udgivelsen er at hjælpe virksomheder med, hvad de skal være opmærksom på, når de afspiller tv, film og musik i fx. restauranter, hoteller.

Læs mere: Hvem skal betale når musikken spiller?
Download vejledningen her: Gode råd om offentlig visning af tv, film og


Livemusik skaber vækst

 

En ny analyse lavet af Dansk Erhverv i samarbejde med Dansk Live viser, at 41 pct. af danskerne har være til en koncert inden for de seneste 12 måneder. Koncertdeltagere bruger penge på både musikken, restaurantbesøg, transport mv. Gode rammer for livemusik er derfor en god forretning for hele oplevelsesindustrien.
Læs analysen her
Læs omtale af analysen her


Kulturhovedstad skaber job i Aarhus

Aarhus er udnævnt til Europæisk kulturhovedstad i 2017. Hos Dansk Erhverv er vi ikke i tvivl om, at denne titel kan være en vigtig jobskaber i Aarhus og kan være med til at løfte turismeerhvervet i hele området.
Se mere her


Forskerseminar om mad og turisme

Som et led i forskningsprojektet InnoCoast, som skal sætte fokus på innovation i turismen, inviteres interesserede aktører torsdag d. 23 marts til et seminar om mad og turisme, arrangeret af bl.a. RUC og Nordisk Center for Lokale Fødevarer.
Læs mere og tilmeld dig her


Nye midler i Landdistriktspuljen

Landdistriktspuljen åbner nu for ansøgninger til projekter til samlet set 10 mio. kr., herunder er der blandt andet mulighed for at søge om midler til udvikling af turismedestinationer og midler til projekter på små øer.
Læs mere om mulighederne for at få støtte her