DE Turisme nr. 1/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det online her!

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 1 | januar 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Fuldt hus til Turismepolitisk Årsmøde 2017

Den 20. januar var Dansk Erhverv sammen med KL, Danske Regioner, VisitDenmark, DI og Turisterhvervets Samarbejdsforum vært for Turismepolitisk Årsmøde 2017. Mere end 250 turismeaktører deltog i arrangementet.
Se billeder og læs mere om dagen her


Ny Incoming-forening stiftet

For første gang samler danske leisure- og erhvervsturismebureauer sig en brancheforening, der skal arbejde for branchens interesser.
Læs mere om den nye forening her


Der mangler konkurrence på markedet for online hotelværelser


Klik på billedet for at se videoen på YouTube

En ny, omfattende undersøgelse lavet af Dansk Erhverv af onlinemarkedet for hotelværelser sætter store spørgsmålstegn ved konkurrencen på området. Forhåbningen er, at resultaterne sætter gang i en fornyet politisk debat om konkurrencesituationen på området.
Læs mere og hent analysen her


Sommerhusreglen til debat

De danske feriehuse og udlejningen af dem skaber liv og vækst i lokalsamfundene rundt omkring i hele landet. Den gode udvikling skal vi holde fast i. Derfor er vi enige med Feriehusudlejernes Brancheforening i, at den danske særregel på sommerhusområdet skal bevares.
Læs mere


Dansk Erhverv en del af NICE 2.0

Dansk Erhverv er sammen med andre aktører en del af New Innovative Customer Experience (NICE) 2.0. Målet er på tværs af turismens brede værdikæde at skabe en national bevægelse, som gør Danmark verdenskendt for god service og mindeværdige oplevelser, uanset hvor i Danmark gæsterne rejser.
Læs mere på niceproject.dk


Planlov og naturbeskyttelseslov fremsat

Regeringen fremsatte onsdag den 25. januar lovforslaget om en modernisering af planloven og lovforslaget om en ændring af lov om naturbeskyttelse for Folketinget. Vi ser frem til de nye muligheder, som lovforslagene giver udviklingen af turismen langs vores kyster.
Følg arbejdet med de to lovforslag i Folketinget her:
L121 - Forslag til lov om ændring af lov om planlægning...
L122 - Forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse