DE Turisme nr. 6/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det online her!

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 6 | juli 2017

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

God sommer!

Solen skinner, temperaturen stiger og trangen til is bliver større. Det kan kun betyde én ting: Sommeren er over os! Hos Dansk Erhverv vil gerne ønske alle vores medlemmer en rigtig god sommer.


Puls 2017

Den 24. august inviterer Dansk Erhverv i samarbejde med Kursuslex, Telling & Nesager samt Asnæs & Vangtrup til temakonference for hotel- og restaurationsbranchen, Puls 2017. Konferencen byder på spændende oplæg og debatter, der sætter fokus på fremtiden i hotel- og restaurationsbranchen.

Læs mere og tilmeld dig her


Udbud af konkurrenceaftalen

Materialet til udbud af rammeaftale vedrørende indkøb af Konferencefaciliteter i Danmark (Konferenceaftalen) nu er offentliggjort. Interesserede potentielle tilbudsgivere kan se selve udbudsmaterialet mv. her.

Udbud af konkurrenceaftalen


Færre byrder for turismen

I foråret 2017 præsenterede Virksomhedsforum for Enklere Regler på baggrund af et arbejde, som blandt andet Dansk Erhverv har bidraget til, 31 forslag til regelforenkling på turismeområdet. Nu bliver de første 18 af disse forslag helt eller delvist gennemført.
Læs mere om forslagene her


Hastig vækst i feriehusovernatninger

I juni offentliggjorde Danmarks Statistik overnatningstal for feriehuse for april 2017. Tallene viser, at april 2017 med sine 1.579.432 feriehusovernatninger satte rekord for antallet af overnatninger i april siden 2004. Udviklingen i feriehusovernatninger bidrager til vækst, som er mere ligeligt fordelt i hele Danmark.
Læs mere om feriehusrekorden her


 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Dansk Erhverv satte fokus på turisme på Folkemødet 2017
Til årets folkemøde på Bornholm satte Dansk Erhverv fokus på turismen ved debatter og andre aktiviteter. Se eller gense arrangementet om ’Drømmedestination Danmark’ her:
Livestream af debatten "Drømmedestination Danmark"

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Fælles debatindlæg om tilgængelig turisme
Dansk turisme skal være for alle og der er et vækstpotentiale i at satse på tilgængelig turisme. Det sætter Dansk Erhverv og Danske Handicaporganisationer i fællesskab fokus på i dette debatindlæg.
Læs debatindlægget "Tilgængelig turisme er en god forretning"

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Justering af planloven gavner turismeerhvervet
Den nye planlov er nu vedtaget og trådt i kraft. I Dansk Erhverv ser vi positivt på planlovens tiltag på turismeområdet, som vi forventer vil gavne turismen langs de danske kyster. Læs mere om, hvorledes ændringen i planloven kommer turismen til gode lige her.
Opblødning af planlov giver dansk turisme bedre muligheder

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens anbefalinger til hoteller vedr. bookingportaler
Konkurrence og Forbrugerstyrelsen har listet en række handlemuligheder op, som hotellerne kan anvende i deres samarbejde og forhandling af aftaler med bookingportalerne. Dette sker i forlængelse af afskaffelsen af de brede prisklausuler i kontrakterne mellem bookingportalerne og hotellerne.
Læs mere om hotellernes muligheder her

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN