Dansk Erhverv - Handel nr. 4/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.4, maj 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Forbrugere skal kunne vælge mellem visa og dankort når de skal betale

Dansk Erhverv Kort Nyt

9. juni 2016 træder nye EU-regler om kortbetalinger i kraft. Reglerne betyder bl.a., at forbrugere med et Visa/Dankort, skal kunne vælge mellem Visa eller Dankort, når de betaler i en forretning.
Læs mere


E-cigaretter bliver lovlige

Dansk Erhverv Kort Nyt

Man har i flere år kunnet opleve folk dampe løs på forskelige typer e-cigaretter. Men det har faktisk ikke været lovligt i Danmark at sælge e-cigaretter og nikotinvæsker til cigaretterne. Ny lovgivning træder i kraft den 7. juni 2016.
Læs mere


Nye abonnementspriser på Dankort

Dansk Erhverv Kort Nyt

Bekendtgørelsen om dankortets abonnementsmodeller er lige nu i høring og forventes vedtaget og træde i kraft den 1. juli 2016. Det giver generelt lavere samlede omkostninger til detailhandlen og indførelsen at 10 bånd i abonnementsmodellen mod otte nu.
Læs mere

Urimelige anklager mod netbutikker

Dansk Erhverv Kort Nyt

Netbutikkerne anklages for uberettiget og ”for rene kommercielle grunde” at nægte at levere til forbrugere fra andre EU-lande og at tage højere priser. EU-Kommissionen vil derfor indføre en salgspligt – dog ikke en leveringspligt. Dansk Erhverv er stærkt kritiske over for forslaget.
Læs mere


Fristen for indsendelse af den obligatoriske energisynsrapport er udsat til 1. juni

Dansk Erhverv Kort Nyt

Store virksomheder med minimum 250 fultidsansatte på koncernplan har pligt til at få fortaget et energisyn.
Læs mere


Dankortet bliver digitalt

Dansk Erhverv Kort Nyt

Til efteråret 2016 kan man bruge sin telefon som Dankort, når kortet flytter ind i telefonen. Dansk Erhverv lagde den 27. april 2016 lokaler til første informationsmøde om Dankortet på mobilen.
Læs mere


 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
”Blue Guide”-vejledningen om implementering af EU produkt regler er nu klar
Blue Guide vejledningen har til formål at bidrage til en bedre forståelse af EU produktregler og deres betydning og anvendelse på tværs af forskellige sektorer og i hele det indre marked. Det er målrettet medlemsstaterne og andre, der har behov for at blive informeret om de bestemmelser, der skal sikre fri omsætning af produkter samt et højt beskyttelsesniveau i hele Unionen.
Læs guiden her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Forlængelse af gyldigheden af VA-godkendelser
Transport- og Bygningsminister Hans Christian Schmidt, har bedt Trafik- og Byggestyrelsen meddele, at overgangsperioden for VA-godkendelsen bliver forlænget til 1. juli 2017. Det betyder, at produkter, der i dag har en VA-godkendelse fortsat kan markedsføres indtil denne dato.
Læs mere

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN