Erhvervsjura nr. 1/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.1, januar 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Se video: Slut med lemfældig databehandling: bøderne ti-dobles

  Dansk Erhverv Kort Nyt 
Klik på billedet for at se videoen på YouTube

Politisk enighed om den nye persondataforordning i EU. Nu skal det være slut med lemfældig databehandling, hvor der sløses med sikkerhed og hvor gamle data ikke bliver slettet. Se video om loven med erhvervsjuridisk fagchef Sven Petersen, og kom til Dansk Erhvervs morgenmøde om emnet.
Læs mere

EU får helt nyt toldkodeks 1. maj 2016

Dansk Erhverv Kort Nyt

EU’s nye toldkodeks er lige om hjørnet, og for danske eksportører og importører er det vigtigt at kende de nye regler. Fra den 1. maj vil mangt og meget nemlig blive ændret i EU-landenes toldbehandling. Det vil også kræve tilpasninger hos virksomhederne.
Læs mere


Made in Denmark – hvornår er noget egentlig dansk?

Dansk Erhverv Kort Nyt

Made in Denmark er for mange et kvalitetsstempel – men hvornår må du egentlig kalde noget for Made in Denmark? Og hvornår er du forpligtet til at anføre oprindelseslandet på varen?
Læs mere


Nye informationskrav om klageadgang

Dansk Erhverv Kort Nyt

Fra den 15. februar 2016 skal alle hjemmesider rettet mod forbrugere oplyse om EU-kommissionens nye online klageportal til brug ved klager på tværs af grænserne. Oplysningerne skal også gives, hvis du sender forbrugerne tilbud via mail.
Læs mere


Flere virksomheder har styr på gebyrreglerne

Dansk Erhverv Kort Nyt

Danske virksomheder er blevet bedre til at overholde reglerne om gebyrer på betalingskort. Det viser ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. En lang række virksomheder opkræver i øvrigt slet ikke gebyrer for betaling med kort.
Læs mere


Dansk Erhverv med i EU's REFIT-Platform der bekæmper byrder

Dansk Erhverv Kort Nyt

Dansk Erhverv får plads i EU-Kommissionens REFIT (’Regulatory Fitness’) Platform, et nyt flagskibsinitiativ til at bekæmpe administrative byrder, unødvendige regler og uhensigtsmæssig regulering for erhvervslivet.
Læs mere


Stop for kommunal indsamling af organisk affald fra virksomheder 1. januar 2016

Dansk Erhverv Kort Nyt

Fra d. 1. januar 2016 må kommunerne ikke længere tilbyde virksomheder at deltage i en indsamlingsordning for organisk affald. Din virksomhed skal derfor indgå aftale om håndtering af det organiske affald med en privat virksomhed eller modtageanlæg.
Læs mere


 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Så er den nye persondataforordning på plads!
Den endelige tekst i den nye persondataforordning er vedtaget og bødeniveauet forventes at stige voldsomt – men nu kan du få et klart svar på dine spørgsmål og forberede dig på, at få styr på din datahåndtering.
København

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Konkurrenceret
Kurset om konkurrenceret giver dig et overblik over de mest relevante emner for virksomhedernes daglige omgang med konkurrenceretten.
Århus
København

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Kursus for agenturgivere
Kom på Dansk Erhvervs kursus og bliv klogere på, hvordan du optimerer dit samarbejde med dine handelsagenter.
København

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Bonus og Incitamentsordninger
Kom på Dansk Erhvervs kursus og lær at håndtere de regelsæt, der udfordrer og lægger rammerne for incitamentsaflønning af medarbejdere.
København

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN