Erhvervsjura nr. 5/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.5, august 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Østre Landsret: Supermarkedskæder skal ikke betale millionerstatning til Converse

Dansk Erhverv Kort Nyt

Converse mente, at de solgte sko var falske eller markedsført i EU uden Converses samtykke og havde derfor krævet store erstatninger fra Coop, Lidl, Harald Nyborg samt virksomhedernes leverandør. Landsretten frifandt dem alle for betaling af erstatning.
Læs mere


Ny markedsføringslov bliver mere enkel

Dansk Erhverv Kort Nyt

Nyt lovforslag til markedsføringsloven er sendt i høring. Forslaget lægger sig tæt op af det forslag markedsføringsudvalget afleverede til Erhvervs- og Vækstministeren i juni. Vi gennemgår her hovedtrækkene i forslaget.
Læs mere


Særordning om momsudlægsregler for e-handelsvirksomheder ophæves

Dansk Erhverv Kort Nyt

SKAT har nu besluttet at ophæve de særlige retningslinjer for e-handelsvirksomheders anvendelse af momslovens udlægsregler, således at alle danske virksomheder ligestilles på dette område pr. 1. januar 2017.
Læs mere


Har du nogensinde misligholdt en kontrakt?

Dansk Erhverv Kort Nyt

Så kan du let risikere at blive udelukket fra offentlige udbud fremover. En bestemmelse i udbudsloven gør det nemlig muligt for ordregiver, at udelukke virksomheder, hvis de tidligere væsentligt har misligholdt en kontrakt med det offentlige.
Læs mere


Bliv medlem af Dansk Erhvervs persondatanetværk

Dansk Erhverv Kort Nyt

Dansk Erhverv etablerede kort før sommerferien et persondatanetværk. Du kan stadig nå at komme med. Læs mere her om efterårets foreløbige arrangementer.
Læs mere og tilmeld dig netværket her


Dansk Erhverv Kort Nyt

 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Overholdelse af EU's nye persondataforordning
Inden man gør sig overvejelser omkring sin fremtidige datapolitik, skal man skabe sig et overblik over de personoplysninger virksomheden ligger inde med. Næste step er at tjekke, om man har den fornødne behandlingshjemmel, hvis man ikke ønsker at slette de gamle data.
Kolding 1. september
København 8. september

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Databehandleraftaler, IT-sikkerhed og kontrollen heraf
Bliv klogere på hvilke emner, der bør behandles i en databehandleraftale og hvornår skal man have sådan en. Der tages udgangspunkt i Dansk Erhvervs modelaftale, der lanceres på mødet. Endvidere behandles emnet IT sikkerhed, samt hvordan man kontrollerer dette.
Århus 11. oktober
København 26. oktober

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Skab en effektiv datapolitik der virker for jeres virksomhed
Persondataforordningen stiller krav til, at alle virksomheder skal have en persondatapolitik og kan dokumentere, at de overholder forordningen. Hør blandt andre KMD´s databeskyttelsesrådgiver Mikkel Lund Pedersen fortælle om kravene i forordningen og hvordan KMD har ført dem ud i livet. Kom og hør mere om, hvad en datapolitik indebærer og hvordan du fører tiltagene ud i livet.
Kolding 9. november
København 30. november

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Hjælp med at tage temperaturen på it-sikkerheden i Danmark
Der er fart på den digitale udvikling, og dermed også internetkriminalitet. Det giver større behov for it-sikkerhed for landets virksomheder. Mange går stille med dørene ved angreb, og derfor lider området desværre under mørketal, anekdoter og famlen i blinde. Deltag i en anonym spørgeskema-undersøgelse, og hjælp til at kvalificere billedet af hvordan it-sikkerhedslandet ligger.
Læs mere og deltag i undersøgelsen her

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN