Erhvervsjura nr. 6/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.6, september 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Må arbejdsgiveren dække dine parkeringsudgifter?

 

SKAT har besluttet, at medarbejdere der får skattefri kørselsgodtgørelse ikke samtidig kan få skattefri dækning af parkeringsudgifter. Reglen rammer urimeligt hårdt, hvis medarbejderen skal parkere dyre steder, fx i lufthavne.
Læs mere


Ny lov om hvidvask bliver måske for stram

I løbet af efteråret ventes vedtaget en ny lov om ”hvidvask”. Loven vil medføre omkostninger og byrder for erhvervslivet på langt over en milliard kroner. Dansk Erhverv advarer mod overimplementering af EU-regler.
Læs mere


Verdens 7. største rederi i betalingsstandsning

 

Sydkoreanske Hanjin, der er verdens 7. største rederi, er gået i betalingsstandsning (Receivership),. Læs her, hvad du kan gøre, hvis du har gods med Hanjin.
Læs mere


Hvordan mærker du tekstiler?

 

Sælger du tøj og tekstiler, så ved du også, at det skal mærkes – men er du opmærksom på, hvad du skal mærke det med ifølge lovgivningen? Hvad er er en god ide at skrive i mærket, og hvornår er der frit valg?
Læs mere


Privacy Shield – Hvad er nyt og hvad betyder det for virksomheder i Danmark?

I august trådte den nye Privacy Shield aftale i kraft. Aftalen sikrer bl.a. at data overført til virksomheder på Privacy Shield listen i USA er tilstrækkeligt beskyttet i overensstemmelse med EU’s databeskyttelsesregler.
Bliv klogere på de vigtigste ændringer her


 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Købs- og serviceaftaler - hvad skal du være særligt opmærksom på?
Hvornår gælder købeloven - og er den en fordel for sælger eller køber? På dette kursus gennem-går vi de vigtigste regler indenfor business-to-business aftaleforhold og giver gode råd til, hvad du bør være særligt opmærksom på.
Kolding 31. oktober
København 8. november

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Databehandleraftaler, IT sikkerhed og -kontrol
Hør om hvilke emner, der bør behandles i en databehandleraftale og hvornår skal man have sådan en. Endvidere behandles emnet IT sikkerhed, samt hvordan man kontrollerer dette.
Århus 11. oktober
København 26. oktober

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Aktindsigt og udbudsmateriale
Hvordan undgår vi, at den offentlige myndighed giver aktindsigt i vores forretnings-hemmeligheder? Mange virksomheder oplever store udfordringer i forbindelse med sager om aktindsigt. Disse kurser har særligt fokus på reglerne om aktindsigt.
Kolding 27. oktober
København 2. november

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Formulering af en datapolitik og eksekvering
Persondataforordningen stiller krav til, at alle virksomheder skal have en persondatapolitik og kan dokumentere, at de overholder forordningen. Kom og hør mere om, hvad dette indebærer og hvordan du griber det an.
Kolding 9. november
København 30. november

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Konkurrenceret (webinar)
Hvad indebærer konkurrence-loven for min virksomhed? Dette webinar giver dig et overblik over de mest relevante emner for virksomhedernes daglige omgang med konkurrenceretten.
Webinar 24. november

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN