Erhvervsjura nr. 7/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.7, november 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Kan restauranter opkræve
no-show gebyrer?

 

De danske restauranter oplever i stigende grad, at gæster udebliver fra reservationer. Det er rigtig ærgerligt, da tomme borde er lig med mistede indtægter, og det er jo ikke muligt at gensælge ydelsen. Reglerne for de såkaldte no-show gebyrer er beskrevet her.
Se reglerne om no-show gebyrer her


Hvornår skal ”små” opgaver i EU-udbud?

De små opgaver, der ligger under udbudsgrænsen, skal annonceres, når de har ”en klar grænseoverskridende interesse”. Klagenævnet for udbud har netop afsagt en kendelse om emnet.
Læs mere


Ny app hjælper med både unge og virksomheder med aldersverifikation

 

Danske Spil har udviklet en ny app – SMART ID. App’en er et alternativ til fysisk billedlegitimation og kan bruges af de unge, når de skal bekræfte deres alder ved køb af fx spil, alkohol eller håndkøbsmedicin.
Læs mere


Hvornår er betalingskortgebyrer lovlige?

 

Reglerne om gebyrer på betaling med kort er meget forskellige afhængigt af korttype og om det er handel på nettet eller i fysiske butikker m.v. Her får du overblik over mulighederne for at opkræve gebyrer.
Læs mere


 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Formulering af en datapolitik og eksekvering
Persondataforordningen stiller krav til, at alle virksomheder skal have en persondatapolitik og kan dokumentere, at de overholder forordningen. Kom og hør mere om, hvad dette indebærer og hvordan du griber det an.
Kolding 9/11
København 30/11

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Nyhedsbreve og anden kommunikation med kunderne - hvad må jeg og hvad virker?
Kom og hør, hvordan dit nyhedsbrev får størst mulig virkning, samtidig med at du overholder reglerne for kommunikation med dine kunder.
København 15/11

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Strategisk refleksion for CEO’s
Mød 7 andre CEO’s fra små og mellemstore virksomheder i en inspirerende strategiworkshop, hvor I bliver udfordret af hinanden og af de tendenser, der er ved at ændre vores verden.
København 10/11

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Konkurrenceret (webinar)
Hvad indebærer konkurrence-loven for min virksomhed? Dette webinar giver dig et overblik over de mest relevante emner for virksomhedernes daglige omgang med konkurrenceretten.
Webinar 24/11

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN