Dansk Erhverv DIGITAL  nr. 1/2017 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.1 | januar 2017

 
 

 

Digitale julegaver med sløjfer af bredbånd

Godt nytår! Vi kan se tilbage på et 2016 som et godt år for omstillingen til et mere digitalt Danmark. Spritnye tal fra Energistyrelsen viser, at der blev up- og downloadet 162.000 terabyte i mobilnettene i første halvår 2016, en stigning på hele 81 pct. på et år. Og antallet af fastnet bredbåndsabonnementer med mindst 100 Mbit/s download er vokset ca. 41 pct.

Hos Dansk Erhverv fik vi julelys i øjnene over nyhederne om IT-giganters placering af datacentre solidt i den jyske og fynske muld. Og fra Christiansborg kom der en adventsgave i form af en minister for offentlig innovation, som ikke mindst betyder offentlig digitalisering.

Dansk Erhverv skubber på for at fremme omstillingen. Det gav genlyd i medierne, da vi holdt årsdag i den digitale transformations tegn. Vores detailhandels-konference om digitalisering var en brølende succes. Og vores løbende dialog med medlemmerne, myndighederne og medierne om fx EU’s kommende dataforordning, nye forretningsmodeller m.v. bidrager til at fastholde fokus på digitaliseringen.

Svært at bevare pessimismen, men …
Hvad vil 2017 så byde på? Får vi flere datacentre? Får vi flere koblet på hurtigt bredbånd? Kommer der nye digitale vækstsucceser? Vi arbejder for, at det hele lykkes.

Landets ’bredbåndsminister’ Lars Chr. Lilleholt har indledt arbejdet med at opnå et nyt teleforlig. Vi efterlyser blandt andet mere gulerod for at investere i digital infrastruktur, når en forhåbentlig bred kreds af politiske partier i sommeren 2017 skal indgå et ’nationalt kompromis’ for området.

Ministeren for offentlig innovation vil offentliggøre sin strategi i løbet af 2017. Det ser vi frem til, og vi har også et par forslag til hende.

Begge dele kan bidrage til et endnu bedre 2017. Det er svært at bevare pessimismen, men udviklingen går også stærkt udenfor landets grænser, og vi må ikke gå i stå.

Poul Noer
Chefkonsulent i Rådgivning og Service, Dansk Erhverv


 

Op med grænsebommene for data

Dansk Erhverv arbejder i Bruxelles for et frit indre marked for data. Danske virksomheder har nemlig gavn af effektive og konkurrenceudsatte datacentre i EU, og Danmark står fremragende i den internationale konkurrence om placering af datacentre.
Læs mere

 

Den kunstige intelligens kommer

Kunstig intelligens kommer til at skabe store forandringer i samfund og økonomi. Siri Kommissionen er klar med en ny rapport, der kortlægger området.
Læs mere

 

Debatindlæg: For mange offentlige digitale løsninger er for besværlige

Det koster millioner, skaber frustration og stjæler dyrebar tid, når virksomhedsledere møder digitale selvbetjeningsløsninger, der fungerer dårligt, mener Dansk Erhverv og FSR - Danske Revisorer.
Læs mere

 

ITU sætter 'big data' på skemaet

Erhvervslivet skriger på dem, og nu er bønnerne hørt: Ny uddannelse på IT-Universitetet i København vil skabe fremtidens dataknusere, der skal udnytte hidtil uset potentiale i virksomhederne.
Læs mere

 

Nu indsamler e-mærket også bedømmelser fra dine kunder

e-mærket har udviklet to nye produkter, netbutikker kan bruge i deres markedsføring. Det ene er en kundescore, der måler kundetilfredshed. Det andet er en fragtscore, der måler hvor hurtigt varerne afsendes fra netbutikken.
Læs mere

 

Arrangementer

Succes på de sociale medier, Århus/Aalborg, 19/1/2017
Dansk Erhverv følger op på succesen i København! Sociale medier kan give dig et bedre kendskab til dine kunder, øge deres loyalitet og udvikle din forretning. Kom og bliv klogere på, hvordan du kommunikerer bedst med dine kunder på sociale medier.
Aalborg: Tilmeld dig her

Århus: Tilmeld dig her

Sæt turbo på bredbånd i hele Danmark, Børsen, 31/01/2017
Hvordan sikrer vi stærke bredbåndsforbindelser til borgere og virksomheder i hele landet? Vær med når Dansk Erhverv og IT-Branchen inviterer til debat om bedre bredbånd i kommunerne.
Læs mere og tilmeld dig her