Miljønyt nr. 1/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.1, marts 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Dansk Erhverv byder Esben Lunde velkommen som ny miljø- og fødevareminister

Dansk Erhverv Kort Nyt

Esben Lunde Larsen får som Danmarks nye miljø- og fødevareminister nok af presserende opgaver at kaste sig over, vurderer Jakob L. Zeuthen, der er miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.
Læs mere


Miljøministeriet underkender forbrugerrådets testmetoder

Dansk Erhverv Kort Nyt

Forbrugerrådet har længe kørt tests, som er unuanceret og baserer sig meget på farer. Miljøministeriet er enig med Dansk Erhverv om at forbrugerrådets rådgivning om kemi kan føre til forvirring og unødig bekymring hos forbrugerne.
Læs mere


Regeringen tilfreds med EU-dom for nøl med skadelig kemi

Dansk Erhverv Kort Nyt

Danmarks regering er glad for, at EU-Kommissionen er blevet sat på plads i sag om skadelig kemi.
Læs mere


Ny rapport: Bedre styr på nano

Dansk Erhverv Kort Nyt

Miljøstyrelsen har de sidste fire år arbejdet med at skabe overblik over mulige risici ved at anvende nanomaterialer. Det er der nu kommet en rapport ud af.
Læs mere


Stop for kommunal indsamling af organisk affald fra virksomheder 1. januar 2016

Dansk Erhverv Kort Nyt

Fra d. 1. januar 2016 må kommunerne ikke længere tilbyde virksomheder at deltage i en indsamlingsordning for organisk affald. Din virksomhed skal derfor indgå aftale om håndtering af det organiske affald med en privat virksomhed eller modtageanlæg.
Læs mere

 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Kontrol hos forhandlere afslører ulovlige sprøjtemidler
Knap halvdelen af forhandlere og importører af sprøjtemidler og produkter som rotte- og musemidler overholder ikke reglerne for opbevaring og salg.
Læs mere

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Ny gebyrstruktur for Svanen
Dansk Erhverv anbefaler Miljømærkning Danmark og fødevare- og miljøministeren, at det i Svanens kommende gebyrstruktur sikres, at Svanen vedbliver at være interessant for både producenter, dagligvarehandel og forbrugere. I den sammenhæng bør man sikre, at små virksomheders mulighed for at miljømærke ikke reelt udhules. Dette er vigtigt for efterspørgslen efter grønne varer og udvikling af et mere bæredygtigt forbrug.
Læs hele høringssvaret her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Få hjælp fra nyt rejsehold for offentlige grønne indkøb
Miljø- og Fødevareministeriet nedsat et ”Rejsehold for grønne indkøb”. Målet er at gøre det nemmere for kommuner og andre offentlige institutioner at købe grønt ind og samtidig sikre, at den offentlige efterspørgsel efter grønne leverandører og produkter bliver styrket. Derfor er hjælpen gratis, understreger Mikkel Stenbæk Hansen, funktionsleder i Miljøstyrelsen, der koordinerer rejseholdets indsats.
Læs mere

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Cirkulærøkonomi skal ske via initiativer der bygger på markedsprincipper
Dansk Erhverv støtter Eu-kommisionens handlingsplan for cirkulær økonomi kaldet ”closing the loop” som sigter på en bedre ressourceeffektivitet og cirkulærmaterialeanvendelse i Europa. Dansk Erhverv støtter desuden kommissionens grundlæggende holdning, at omstillingen skal ske markedsdrevet med fokus på økonomi og konkurrenceevne.
Læs hele høringssvaret her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Hvor bliver affaldet af? Besøg Danmarks største affaldsforbrændingsanlæg i Glostrup
Besøget giver et førstehåndindblik i forbrændingssektorens maskinrum, mens Energistyrelsen over en sandwich efterfølgende vil fortælle om organisering og regulering af forbrændingssektoren i Danmark.
Læs mere og tilmeld dig her

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN