Miljønyt nr. 3/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.3, september 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Guide til den nye kemikalieplan

Dansk Erhverv Kort Nyt

DEBAT: Aldrig har vores forbrugerprodukter været mere sikre, når det gælder skadelige kemikalier. Men der er stadig plads til forbedringer, når den nye kemikaliehandlingsplan skal forhandles, skriver Jakob Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv.
Læs debatindlægget om den nye kemikaliehandlingsplan på altinget


Miljømorgenbrief: Få styr på registrering af problematiske kemikalier

Dansk Erhverv Kort Nyt

Har du brug for overblik over reglerne og de nye tidsfrister på området, og ønsker du viden om, hvordan du opfylder registreringsforpligtelserne? Så kom til Dansk Erhvervs morgenbrief om registrering af kemikalier i helt almindelige forbrugsvarer.
Læs mere og tilmeld dig her


Pas på: Hver tredje kosmetikprodukt til børn og unge lever ikke op til reglerne

Dansk Erhverv Kort Nyt

Miljøstyrelsens kemikalieinspektion har i 2016 kontrolleret om produkter til børn og unge overholder kosmetikreglerne. 15 ud af 46 produkter levede ikke op til reglerne. Læs mere om inspektionen og om, hvordan du som forhandler overholder reglerne her.
Læs mere


Nyt forbud mod brug af MI i kosmetiske produkter

Dansk Erhverv Kort Nyt

Konserveringsmidlet methylisothiazolinon (MI) forbydes nu i såkaldte ”leave-on”-produkter. Forbuddet træder i kraft den 12. februar 2017 og giver dermed virksomheder tid til, at trække produkter, som indeholder konserveringsmidlet, af markedet.
Læs mere


Hverdagsprodukter kan blive ulovlige efter 1. marts 2017

Dansk Erhverv Kort Nyt

Nye regler for helt almindelige produkter, som er behandlet med et kemisk stof for at beskytte produkterne, kan risikere at blive ulovlige at sælge efter 1. marts 2017. Læs mere om hvilke produkter og om hvordan du mærker dine varer korrekt.
Læs mere


 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Informationskampagne om affaldssortering på arbejdspladsen
Miljøstyrelsen kører i 2016 en informationskampagne om affaldssortering på arbejdspladsen. I deres pjece kan du læse om, hvordan du kommer i gang med affaldssortering på din arbejdsplads.
Hent Miljøstyrelsens pjece her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Kemiens dag 2016
For både virksomheder og medarbejdere har det stor betydning, at der er godt styr på kemikalierne på arbejdspladserne. Hvis skadelige kemikalier ikke håndteres korrekt i forhold til arbejdsmiljøreglerne og REACH, er der risiko for sikkerheden og for arbejdsrelaterede sygdomme. På kemiens dag 2016 sætter vi fokus på Kemi og arbejdsmiljø.
Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Substitution af problematiske kemikalier i artikler gennem leverandørstyring
Kom til temamøde på Børsen, og få værktøjer til at arbejde strategisk med leverandørstyring som et middel til substitution af problematiske kemikalier i artikler. Temamødet retter sig særligt til importører og leverandører af artikler.
Læs mere og tilmeld dig her

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN