CSR-NYT  nr. 1/2016  - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr.1, april 16

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

Ny CSR-handlingsplan fra EU kommer i 2016

Dansk Erhverv Kort Nyt

CSR vokser som fokusområde i EU. På tværs af fagområder sætter EU-kommissionen fokus på ’ansvarlig virksomhedsadfærd’. EU-kommissionen har netop bebudet, at en ny CSR-handlingsplan kommer i 2016.
Læs mere


Ny temperaturmåling på etisk handel

Dansk Erhverv Kort Nyt

Onsdag den 20. april 2016 lancerer Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) en ny statusopgørelse på etisk handel i Danmark. Det sker hos Dansk Erhverv på Børsen i København i forbindelse med debatmødet ”Handel på tværs - Hvad nytter partnerskaber?”
Læs mere


Skal din virksomheds CSR-rapport have CSR Prisen 2016?

Dansk Erhverv Kort Nyt

Der er nu åbent for indstillinger til CSR Prisen 2016, som hylder danske virksomheders CSR-rapportering. FSR – danske revisorer står bag prisen, der uddeles inden for tre virksomhedsstørrelser. Indstil virksomhedens CSR-rapportering senest 1. juni 2016.
Læs mere


Dialogforum skal i arbejdstøjet: Der er brug for mere end dialog

Dansk Erhverv Kort Nyt

Det nye Dialogforum for Samfundsansvar og vækst blev lanceret i februar og har første møde i slutningen af april. Forummet har mange vigtige emner på dagsordenen, men der skal mere end dialog til, mener Dansk Erhverv.
Læs mere


Nationalt partnerskab for 800 danske mode- og tekstilvirksomheder

Dansk Erhverv Kort Nyt

En national handlingsplan skal bringe danske mode- og tekstilvirksomheder i front inden for bæredygtighed i produktion og design. Dansk Mode & Textil, Dansk Erhverv og brancheorganisationen WEAR samt Danish Fashion Institute står bag initiativet.
Læs mere


Vejledning om nye regler for CSR-rapportering

Dansk Erhverv Kort Nyt

1. januar 2016 trådte nye regler om virksomheders redegørelse for samfundsansvar i kraft. Derfor udgiver Erhvervsstyrelsen nyt vejledningsmateriale.
Læs mere


Dansk Erhvervs indsats på CSR og bæredygtig forretningsudvikling

Dansk Erhverv Kort Nyt

Hvordan arbejder Dansk Erhverv for at styrke virksomhedernes arbejde med CSR og bæredygtig udvikling? Og hvad gør Dansk Erhverv selv? Læs den nye rapport ’Værdi på alle bundlinjer – CSR og bæredygtig forretningsudvikling i Dansk Erhverv’.
Læs mere


Kommende krav om certificering af konfliktmineraler

Dansk Erhverv Kort Nyt

Et EU-lovforslag om tvungen certificering af mineraler fra konfliktområder skaber debat mellem EU institutionerne. Det vil få direkte betydning for danske virksomheder, der importerer disse mineraler og metaller.
Læs mere

 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Ny CSR-guide til SMV’er
Det nye værktøj fra Erhvervsstyrelsen og Dansk Standard baserer sig på de syv emneområder i den internationale CSR standard ISO 26000 og guider virksomheden igennem step for step.
Se mere på CSRguide.dk

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Kom godt i gang med CSR, endagskursus - 27. april i København
Dette introduktionskursus giver dig overblik over de vigtigste CSR-områder og -retningslinjer, inspiration fra andre virksomheders erfaringer, og konkrete værktøjer til at gå i gang eller komme godt videre i din egen virksomhed. 
Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
CSR i Praksis – 2. juni i København
Få ny viden og inspiration til konference og temadag om CSR for mindre og mellemstore virksomheder.
Se programmet og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Dansk Erhvervs Årsdag 2016 - Disruption DK
Digitale teknologier transformerer spillereglerne for erhvervslivet. ”Disruption” er blevet dagligdag og forretningsmodellerne forandres. Se hvordan på Dansk Erhvervs Årsdag 2016, der stiller skarpt på danske virksomheders nye digitale virkelighed.
Læs mere og tilmeld dig

Dansk Erhverv nyhedsbrev stripNye værktøjer

Gode råd om CSR
Ny guide fra Dansk Erhverv giver gode råd til at komme i gang med CSR og bæredygtig forretningsudvikling. Gør det enkelt at få sat CSR i system og koblet til forretningen. Gode råd om CSR og bæredygtig forretningsudvikling giver 4 trin til, hvordan du kan komme godt i gang med CSR.
Læs Gode Råd om CSR

PrivacyKompasset
Erhvervsstyrelsen præsenterede den 10. november PrivacyKompasset, som er et nyt værktøj, der skal hjælpe virksomheder med at navigere og håndtere persondata.
Læs mere om PrivacyKompasset

Ny tjekliste for CSR-rapportering
FSR - danske revisorer har opdateret revisorernes tjeklister for henholdsvis § 99 a og § 99 b. hvor du både kan se hvad virksomhedens og revisors pligter er jf. lovgivningen.
Find §99 a tjeklisten her
Find §99 b tjeklisten her

Undgå skjult tvangsarbejde – en guide til virksomheder og arbejdsgivere
Center mod Menneskehandel (CMM), Socialstyrelsen har udarbejdet guidelines til at undgå skjult tvangsarbejde som en kort vejledning til virksomheder og arbejdsgivere, der kan risikere at komme i berøring med skjult tvangsarbejde.
Læs mere og find guidelines her