Sundhed & velfærd nr. 3/2016 - Problemer med at læse nyhedsbrevet? Klik her

Dansk Erhverv nyhedsbrev

Nr. 3, november 2016

Dansk Erhverv nyhedsbrevbullet

De private sundhedserhverv skaber værdi

 

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at de danske sundhedserhverv udgør en dansk styrkeposition med stor betydning for samfundsøkonomien. Samlet omsatte de private sundhedserhverv for 207 mia. i 2015 og eksporterede for mere end 91 mia. og beskæftigede mere end 70.000 fuldtidsbeskæftigede. Samlet spiller de private sundhedserhverv en afgørende rolle i Danmark for udvikling af ny medicin og sundhedsløsninger til gavn for borgere og patienter.
Læs analysen her:
De danske sundhedserhverv


Minister på Velfærdens Årsdag – vi skylder en takstreform

Dansk Erhverv Kort Nyt

Dansk Erhvervs Velfærdens Årsdag løb af stablen den 16. november med 180 virksomheder, politikere, embedsmænd, forskere, og organisationer. Mere økonomisk gennemsigtighed i velfærden er vigtig, sagde Social- og indenrigsminister Karen Ellemann i sin tale og gentog budskabet om en takstreform.
Her kan du læse ministerens tale:
Det talte ord gælder


Life Science anbefalinger

Dansk Erhverv Kort Nyt

Dansk Erhverv har udarbejdet en række anbefalinger til en dansk life science strategi. Regeringen har nedsat et væksteam på området og Dansk Erhverv støtter regeringens ambition om at udbygge Danmarks styrkeposition indenfor life science. Anbefalingerne kan læses her: 
Life Science anbefalinger


Konkurser skal da forebyggges

Dansk Erhverv Kort Nyt

Det er ikke konstruktivt at lade flere udgifter for virksomhederne være svaret på forebyggelse af konkurser i hjemmeplejen. Læs Dansk Erhverv’s kommentar til FOA-udspil, som bragt i en række regionale aviser: Læs mere her


Styrket incitament til hjemtagning af færdigbehandlede patienter

Et nyt forslag fra regeringen strammer skruen overfor de kommuner, der ikke hjemtager færdigbehandlede somatiske patienter. Forslaget tydeliggør, hvad manglende sammenhæng mellem kommuner og regioner koster. Dansk Erhverv peger på en øget inddragelse af private leverandører inden for både sundhedsområdet og i ældreplejen, som en del af løsningen.

Læs Dansk Erhvervs høringssvar
Læs det fremsatte lovforslag


 

 

 

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
EU-forordningen om medicinsk udstyr og persondataloven
Få en gennemgang af og en introduktion til den nye persondatalov samt nyt EU-direktiv om medicinsk udstyr. Den 8. december 2016 kl. 14.00-16.30.
Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev stripDigitalisering påvirker alle virksomheder - også din!
Velkommen til fremtiden den er her lige nu. Mød Dansk Erhvervs fagchef og ekspert inden for digitalisering Janus Sandsgaard og hør, hvad digitalisering betyder for nutidens virksomheder, og hvilke muligheder det giver i fremtiden. Den 30. november 2016 kl. 08.30-10.30.
Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev stripKvalificeret arbejdskraft 2025
Kvalificeret arbejdskraft er afgørende for, at danske virksomheder, både nu og i fremtiden, kan realisere deres fulde vækstpotentiale. Bliv klogere på hvordan din virksomhed sikrer kvalificeret arbejdskraft den 1. december 2016 kl. 09.30-13.00.
Læs mere og tilmeld dig her

Dansk Erhverv nyhedsbrev strip
Debatmøde om produktivitet
Alle taler om produktivitet – men hvem gør noget ved det? Mød bl.a. Jens Klarskov i debat med HK’s Kim Simonsen, MF, Torsten Schack og professor Carl-Johan Dalgaard.
Mødet finder sted i Danske Banks kuppelsal den 14. december 2016 kl. 16.00 – 18.30.
Læs mere og tilmeld dig her

Følg Dansk Erhverv på LinkedIN